Начало Свят Първи телевизионен дебат между Камала Харис и Доналд Тръмп. Кой победи? (ОБЗОР)

Първи телевизионен дебат между Камала Харис и Доналд Тръмп. Кой победи? (ОБЗОР)

54
Камала Харис и Доналд Тръмп дебат
Камала Харис и Доналд Тръмп/ Снимка: БТА

Телевизионният дебат между настоящия вицепрезидент Камала Харис и бившият държавен глава на САЩ Доналд Тръмп се проведе във Филаделфия и беше организиран от телевизия Ей Би Си. Двете страни се изправиха срещу предизборната си аудитория в опит да закрепят позициите си преди предстоящите избори на 5 ноември.

Дебатът беше центриран около икономически и политически теми и се проведе осем седмици преди предсрочните президентски избори. И двамата кандидати използваха възможността да представят своите икономически планове и да обсъдят важни национални и международни въпроси.

Камала Харис и Доналд Тръмп изразиха различни гледни точки по отношение на икономиката, същността на управлението на страната и външната политика. В рамките на 90-минутния дебат те разгледаха конфликтите в Газа и Украйна, като се изправиха един срещу друг с остри обвинения и реторични удари.

Въпреки че все още е рано да се каже кой е победителят в дебата, анализаторите посочват, че Харис успя да предизвика тръмп да се защитава и да разглежда нападки, докато самият Тръмп не успя да използва пълноценно своя реторичен потенциал. Така че резултатът на дебата ще се определи в последствие.

Още международни новини – четете тук