Начало България Президентът Радев свиква КСНС заради нарастващото напрежение в Близкия изток

Президентът Радев свиква КСНС заради нарастващото напрежение в Близкия изток

49
президентство

Президентът Румен Радев свиква спешно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, обявиха от пресцентъра на президентската институция.

На 4 октомври, петък, президентът Румен Радев свиква от 10.00 часа в президентската институция извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Темата на заседанието е „Рискове и заплахи пред националната сигурност в контекста на конфликтите в Близкия Изток. Необходимост от предприемане на мерки“.

„Това, което трябва да следим и това, което правим ежедневно и със службите за сигурност, и с правителството, е оценка на обстановката. И оценката на риска за нас е все пак вероятността от повишаване на миграционния натиск към България, а също като виждаме огромната разлика във военния потенциал на „Хизбула“, говоря като въоръжение, като организация срещу една от най-високотехнологичните армии в света. Като резултат следим и може да се очаква отговор с асиметрични средства, тоест с терористични атаки. Това е, за което в момента наистина полагаме изключително внимание“, коментира Радев.

Последното заседание на Консултативния съвет за националната сигурност при президента беше през февруари 2022 г.

Още новини от деня – четете тук