Начало Новини Президентът на Организационния комитет Тони Естанге обяви, че са продадени общо над...

Президентът на Организационния комитет Тони Естанге обяви, че са продадени общо над 12 милиона билета за Олимпийските и Параолимпийските игри

34
Президентът на Организационния комитет Тони Естанге обяви, че са продадени общо над 12 милиона билета за Олимпийските и Параолимпийските игри

Повече от 12 милиона билета са продадени за Олимпийските и Параолимпийските игри и организаторите в Париж го описаха като „безпрецедентен успех“.

„12 132 647 билета представляват 95% от капацитета на спортните съоръжения“, каза Тони Естанге, президент на организационния комитет в Париж 2024.

„Знаехме колко сложно може да бъде организирането на такова голямо събитие и сега можем да кажем, че сме много щастливи, че всичко мина добре“, каза Естанге на пресконференция в Сен Дени.

Той добави, че Игрите в Париж са поставили нов стандарт за посещаемост. Последната вечер на Параолимпийските игри на 7 септември за турнира по лека атлетика бяха продадени 67 500 билета на „Стад дьо Франс“, най-високата посещаемост на Игрите във френската столица.

„Имаше малко дързост в това да предизвикаме себе си да правим неща, които никога не са били правени досега“, каза Естанге, споменавайки церемониите по откриването на Олимпийските и Параолимпийските игри, провеждани извън стадионите, и състезания, организирани в близост до забележителности като Айфеловата кула и двореца Версай.

Естанге коментира, че този новаторски подход е привлякъл интереса на организаторите на Игрите в Лос Анджелис 2028.

Той също така обяви, че организаторите от Париж и Лос Анджелис ще имат множество срещи през следващите месеци, за да споделят опит един на друг.

„Основното послание би било да бъдат дръзки и да надграждат върху особеностите на тяхната територия“, ги посъветва Естанге.