Начало Водещи Предлагали ли са ПП-ДБ други министерства на ГЕРБ в замяна на външно?

Предлагали ли са ПП-ДБ други министерства на ГЕРБ в замяна на външно?

214
Бруталният отговор на Путин на въпроса: „Докъде се простира Русия?“
Никола Минчев

Кой ще бъде новият външен министър все още е предмет на разговори. Надявам се, че това ще бъде акад. Николай Денков. Въпреки това, има напрежение по темата, според Никола Минчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“, произнесено пред Нова телевизия.

Надявам се дискусиите да протекат с по-спокоен тон. Не си струва да бъде спряна работата по други съществени приоритети поради един министерски пост – попълване на регулаторите и продължаване на съдебната реформа. Не отстъпваме, но има и други важни приоритети. Нито е направено решение, нито сме разговаряли за това с ГЕРБ – СДС, каза заместник-председателят на парламента.

Аргументът на Никола Минчев за акад. Денков като външен министър се корени в убеждението, че външната политика на държавата ще бъде контролирана само от ГЕРБ-СДС, ако Габриел съвместява и този пост.

Той изрази надежда, че тази година ще има само евроизбори.

„Това не е политическата перспектива за страната. Не мисля, че нови избори ще доведат до по-позитивна ситуация“, каза Минчев категорично.

Според него, от ПП-ДБ не са предлагани други министерства на ГЕРБ в замяна на МВнР.

Минчев добави, че се очакват минимални промени при ротацията.

„Не мога да кажа конкретни имена. Ротацията означава нов кабинет, но в действителност идеята е да продължи работата по същия начин. Самата ротация трябва да остане формалност, повече отколкото голяма съществена промяна“, добави той.

Прочетете още актуални коментари тук