Начало Водещи Германската полиция разследва пратки с бомби

Германската полиция разследва пратки с бомби

754
бомби

Полицията в Германия започна разследване, след като бяха открити три пратки с бомби в различни компании за производство на храни и напитки. Съобщава Евронюз.

В четвъртък вечерта

властите потвърдиха, че са открили и обезвредили подозрителен пакет в центъра за разпространение на колети на летището в Мюнхен.

Пакетът е бил адресиран до Hipp, баварски производител на бебешки храни, съобщи местната полиция.

В сряда трима души

бяха ранени след експлозия на писмо-бомба в административния щаб на гигантския супермаркет Lidl. Твърди се, че един човек е „доста сериозно“ ранен при взривa в град Некарзулм близо до Щутгарт, но и тримата души са прегледани и освободени от болницата.

Междувременно във вторник при производителя на напитки в Епелхайм, в същия югозападен регион Баден-Вюртемберг, беше открита трета пратка от странните бомби. Служителят, отворил пакета, е бил сериозно стреснат от малък взрив, съобщиха от полицията, но няма нанесени щети.

„Може да се предположи, че има връзка между трите доставки“,

каза Стефани Хинц, шеф на регионалната полиция. Разследващите заявиха, че и трите пакета са изпратени от измислено лице, но за момента няма известен мотив.

Германската федерация по храните призова своите членове да бъдат изключително бдителни, особено когато получават колети.