Начало Новини Подкрепяният от Тръмп кандидат за губернатор на Северна Каролина бе уличен в...

Подкрепяният от Тръмп кандидат за губернатор на Северна Каролина бе уличен в противоречиви публикации на порнографски сайт

39
Подкрепяният от Тръмп кандидат за губернатор на Северна Каролина бе уличен в противоречиви публикации на порнографски сайт

Марк Робинсън, кандидатът на републиканците за губернатор на Северна Каролина, който се очертава да е един от най-оспорваните щати на президентските избори в САЩ, снощи изключи възможността да се оттегли от надпреварата, след като Си Ен Ен разкри негови противоречиви съобщения за нацизма и робството, публикувани на порнографски уебсайт през 2010 г., предаде Франс Прес.

Робинсън, който се опитва да стане първият чернокож губернатор на този щат с подкрепата на кандидата за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп, категорично отрече да е автор на публикуваните под псевдоним послания, разкрити от Си Ен Ен.

Във видеопослание той осъди „хапливите таблоидни лъжи“. „Оставаме в надпреварата“, добави Робинсън.

Републиканецът, който към момента е заместник-губернатор на Северна Каролина, вече предизвика полемики с коментарите си, в които отрича Холокоста, възхвалява Хитлер и очерня Мартин Лутър Кинг.

Авторът на съобщенията, за които Си Ен Ен твърди, че са били публикувани между 2008 г. и 2012 г., твърди, че е „чернокож нацист“ и се застъпва за възстановяване на робството.

В отговор на въпрос относно твърденията на Си Ен Ен, говорителката на кампанията на Доналд Тръмп, Каролин Ливит, отговори само, че бившият президент е сигурен, че ще спечели в Северна Каролина за сметка на опонента си, вицепрезидента демократ Камала Харис.