Начало Любопитно Планинското величие на Австрия – най-добрите маршрути за пътуване

Планинското величие на Австрия – най-добрите маршрути за пътуване

44
Австрия

Пътуването из Австрия е свързано със свободата на открития път и пейзажи, които оставят без дъх. Гледката изпълва погледа с алпийски върхове, обширни ливади, тихи езера и исторически планински градчета. Определено си струва пътуването из Австрия!

Бонус на малката европейска страна е лесната близост до природата. Може да се стигне планината пеша, с велосипед, със ски. Може да се любувате на прекрасните езера на Австрия. Многобройни китни градчета забавляват пътниците, а за децата също има от всичко – от тематични паркове до приключенски дейности.

Освен това, Австрия е едно от най-лесните за шофиране места в света. Пътищата са винаги в отлично състояние, лесно се намират бензиностанции и точки за зареждане, а спирките за почивка, крайпътните ресторанти и тоалетните са навсякъде.

Независимо дали карате спортна кола, кемпер, микробус или електромобил, представяме ви седемте най-добри маршрута за пътуване в Австрия:

Проходът Герлос (дължина – 18 км)

Предлага най-добрите гледки

Водопадът Кримлер в Австрия
Водопадът Кримлер в Австрия

Един от най-живописните високопланински пътища в Австрия, проходът Герлос се изкачва през епична алпийска долина на границата на Залцбург и Тирол. В най-високата точка на маршрута има зрелищен обратен завой, от където пътят се движи в тунел и излиза точно на върха на планината, за да се открият обширни пейзажи и грабливи птици, кръжащи в лазурното небе.

Пътят започва от Кьонигслайтен или от Валд им Пинцгау, а гледките от върха през долината…