Начало България Петър Витанов: БСП има над 3 млн. лв. дългове и може да...

Петър Витанов: БСП има над 3 млн. лв. дългове и може да бъде заличена като партия

44
Петър Витанов Снимка: БНР
Петър Витанов
Снимка: БНР

Според бившият евродепутат от групата на социалистите, Петър Витанов, в момента БСП има огромни дългове, което представлява сериозен проблем. Тези дългове може да доведат до изчезването на партията и да предизвикат зависимости и политическо изнудване.

По думите на Витанов, пред цитиран от novini.bg, ако БСП не успее да се справи с дълговете си от над 3 милиона лева, това би било безпрецедентно събитие в партийната история. Освен това, ситуацията с дълговете създава условия за зависимости и манипулации.

Бившият евродепутат споделя, че в миналото, БСП разполагаше с над 1 милион членове, но в момента техният брой е намалел значително до 150 000 души. Тенденцията е негативна, проблемите нарастват, а лидерите на партията са трудно идентифицируеми.

Витанов посочва, че в политическия процес се наблюдава разпад на всички нива – държавническо, конституционно, управленско. В момента важност имат не идеологиите, а конкретните личности, около които се формират фенски групи.

В края на казаното си, Петър Витанов коментира и вътрешните раздори на „Позитано“ 20, като обвинява в опит за саботаж, които имат за цел да провалят резултата на предстоящите избори.

За по-доброто бъдеще на БСП, Витанов предлага по-решителни действия по важни за обществото теми, политика, която да мотивира младите. Също така, според него, лидерите на партията трябва да внушат доверие за предстоящите избори.

По думите на Витанов, в България се наблюдава небрежно и неотговорно управление на водните ресурси, което може да доведе до сериозни икономически проблеми. Той изтъква важността на разговорите за климатичните промени и предупрежденията за последиците от тях.

В заключение, бившият евродепутат критикува процедурата за номиниране на еврокомисари като неефективна и измамна, сравнявайки я с конкурс за шоу програма.