Начало България Пеевски разкри дълбока конспирация – в основата са „мистър Кеш“, Христо Иванов...

Пеевски разкри дълбока конспирация – в основата са „мистър Кеш“, Христо Иванов и Доган

349
Делян Пеевски
Делян Пеевски
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев се посочи като човекът зад разкола в ДПС, според Делян Пеевски, съпредседател на партията, който изрази това пред журналисти в парламента.

Той коментира и изказването на Христо Иванов, който изрази мнението си, че сътрудничеството с почетния председател на ДПС Ахмед Доган е необходимо за отстраняването на Пеевски от политиката.

Пеевски напомни за инцидента с Росенец, когато Иванов и Мирчев опитаха да се приближат до дома на Доган и коментира, че това беше режисирано действие, зад което стои самото ДПС.

Тезата на Пеевски беше потвърдена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който изрази съмнения във връзката между Радев и разкола в ДПС. Пеевски и сам разкри, че Радев се контролира от „мистър кеш“, както и че разколът в ДПС продължава със съществуването на „ДПС на мистър Кеш“.

На въпрос за втората фракция в ДПС, която според него е под контрола на „мистър Кеш“, Пеевски поясни, че това е заради Радев и неговите влияния върху политическата сцена. Той сподели допълнителни коментари, отбелязвайки влиянието на Радев в опитите за промяна на властта и организирането на министерски позиции във властта.