Начало България Парламентът изслушва Калин Стоянов и Виолета Коритарова

Парламентът изслушва Калин Стоянов и Виолета Коритарова

54
народно събрание, парламент
Снимка: БТА

Днес в парламента ще се проведе изслушване на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов относно нарушенията от мотоциклетисти на правилата за шум. Това е част от програмата на Народното събрание за тази седмица.

Манол Пейков („Продължаваме промяната-Демократична България“) и група народни представители са внесли предложението за изслушване на министъра. Те подчертават, че според закона водачът на превозното средство трябва да спазва правилата за шум и да не пречи на живеещите в близост до пътищата.

След това ще се проведе изслушване на министъра на регионалното развитие и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ относно проекта за тунел под Шипка. Това е искане на Даниел Петров („Възраждане“) и група народни представители.

Предишният ден на пленарното заседание Корнелия Нинова („БСП за България“) зададе въпрос за неактивността на парламента през последния месец. Тя отбеляза, че нито един закон не е бил разгледан или приет, а само се провеждат изслушвания, които не довеждат до резултат.

Председателят на Народното събрание Рая Назарян посочи, че парламентарните комисии работят върху законопроекти и когато те бъдат готови, ще бъдат представени за решение в залата.

Още новини от деня – четете тук