Начало България Очакват се присъдите на 5-мата българи, обвинени в измама във Великобритания

Очакват се присъдите на 5-мата българи, обвинени в измама във Великобритания

74
 Гюнеш Али, Стоян Стоянов, Галина Николова, Цветка Тодорова и Патриция Пенева бяха обвинение в кражба
 Гюнеш Али, Стоян Стоянов, Галина Николова, Цветка Тодорова и Па...
 <!-- A generated by theme --> </p>
<p> <!-- end A --> </p>
<p><strong>Днес се очаква да бъдат обявени присъдите на петима българи, обвинени в едно от най-големите измами със социални помощи във Великобритания, съобщава БНТ.</strong></p>
 <!-- A generated by theme --> 

<script async src=

Гюнеш Али, Стоян Стоянов, Галина Николова, Цветка Тодорова и Патриция Пенева бяха обвинени в кражба на 50 милиона британски паунда чрез документни измами. И петимата се признаха за виновни на 9 април.

Днес в съда в Ууд Грийн, Северен Лондон, се очаква да бъдат оповестени присъдите им. Българската група подава хиляди фалшиви молби за помощ по схемата „Универсален кредит“ за периода от октомври 2016 г. до май 2021 г. Това става чрез няколко фирми, които помагат на българите да получат Национален застрахователен номер и социални помощи. Прокуратурата представи доказателства във формата на фалшиви документи, договори за наем, фалшиви фишове за заплати и подправени писма от наемодатели, работодатели и лекари. Показано е видео, където те хвърлят във въздуха по 20-паундови банкноти.

При обиска полицията открива парични пачки в пазарски чанти и куфари, луксозен автомобил и дизайнерски стоки като часовници, якета и очила.

Още новини от деня – четете тук