Начало Водещи Откриха убити майка и четирите й деца

Откриха убити майка и четирите й деца

159
Париж, Франция
Градчето, където е извършено петорното убийство, е източно от Париж

Във френското градче Мо, източно от Париж, са открити пет тела, което доведе до разследване за убийство, според съобщение на местния прокурор, цитирано от АФП.

Жертвите са майка и четирите й деца на възраст 10 години, 7 години, 4 години и 9 месеца. Техните тела са открити в понеделник около 21:00 часа след сигнал за нереагиране на роднини. Не са открити следи на насилствено проникване в тяхното жилище.

Предполагаемият извършител на убийството, 33-годишният баща, бе арестуван в Севран в департамента Сен Дени тази сутрин, според полицейски източник, цитиран от Агенция „Франс прес“. Бащата е известен с домашно насилие и психиатрични проблеми. Започнало е разследване за „предумишлено убийство“, което се води от отдела за криминални разследвания във Версай.

Изданието „Монд“ припомня, че „средно на всеки три дни във Франция се случва едно убийство на жена: миналата година 118 жени са били убити от своя съпруг или бивш съпруг“. Тези трагедии често се случват в контекста на раздяла. Общо 244 300 жертви на домашно насилие, по-голямата част от които жени, са регистрирани от полицията, което представлява увеличение с 15% в сравнение с 2021 година, тълкувано от асоциациите като знак, че гласът им се чува по-ефективно.

Неотдавна в района на Париж бяха извършени редица убийства на деца. В края на ноември мъж призна, че е убил трите си дъщери на възраст от 4 до 11 години, и се предаде. Полицията ги откри мъртви в неговия дом в град Алфортвил, в югоизточните предградия на Париж. Месец по-рано, през октомври, жандармерист уби трите си дъщери, преди да се самоубие в дома си във Вемарс във Вал д’Оаз.

Още международни новини – четете тук