Начало България Община Ценово е изпълнила 76,12 % от бюджета си за миналата година,...

Община Ценово е изпълнила 76,12 % от бюджета си за миналата година, преходният остатък включва ремонт на път, приключил през тази година

34
Община Ценово е изпълнила 76,12 % от бюджета си за миналата година, преходният остатък включва ремонт на път, приключил през тази година

Община Ценово е изпълнила 76,12 % от бюджета си за миналата година. Това съобщи за БТА директорът на местната дирекция „Обща администрация“ Катя Монкова. Отчетът за изпълнение на бюджета за 2023 година беше приет по време на днешното заседание на Общинския съвет в Ценово. При план от 19 164 278 лева бяха отчетени 14 587 710 лева.

Монкова уточни, че преходният остатък от 4 459 120 лева в по-голямата си част се състои от средства за ремонт на общинския път Белцов – Беляново – Кривина.  

„Средствата са отпуснати от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ремонтът е приключил през тази година и е отчетен през август месец“, добави Монкова.

Дневният ред на местния парламент днес включваше общо пет точки. Приети бяха и финансираните за миналата година инвестиции във водопроводната мрежа в общината от оператора – „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе. Представен беше и доклад за изпълнение на приходната и разходната част на общинския бюджет за първите шест месеца на 2024 година от кмета Петър Петров.

Единодушната подкрепа на присъстващите 10 общински съветници получи предложението за изменение и допълнение на инвестиционната програма на Община Ценово за 2024 година. По този начин ще се осигури прехвърляне на допълнително средства в размер на 10 000 лева за закупуването на деветместен бус за нуждите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Ценово.