Начало България Облачно днес по планините и на морето. Запазва се топло

Облачно днес по планините и на морето. Запазва се топло

34
Слънце и облаци днес
Снимката е илюстративна

Днес облачността ще се разкъса, особено през следобедните часове. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в района на Черноморието: 14°-16°, в София – около 10°. Максималните температури се очаква да са между 21° и 26°, в София – около 22°.

Над планините облачността ще е значителна. След обяд в централните части на Стара планина и масивите на Югозападна България може да вали слаб дъжд, а по високите върхове на Рила и Пирин – слаб сняг. В областите под планините вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-североизток, а на по-високи места ще се усети и от запад-северозапад, българия в диапазона от слаб до умерен. Очакваната максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, а на 2000 метра – около 10°.

В района на Черноморието облачността ще е основно значителна. Е възможност за краткотраен дъжд край морското крайбрежие. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 22°-24°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.