Начало Водещи Нов епизод от сагата: Младежкото ДПС пристигна в парк „Росенец“

Нов епизод от сагата: Младежкото ДПС пристигна в парк „Росенец“

129
Росенец
Снимка: БТА

Голяма група от Младежкото ДПС пристигна в парк „Росенец“ за среща с почетния председател Ахмед Доган. Преди това от структурата изразиха безрезервната си подкрепа за Ахмед Доган като го посочиха като единственият лидер на партията, предаде БНР.

Близо 4 часа продължи националната среща на МДПС в Бургас. За нас никога не е имало колебания, в подкрепата ни за д-р Ахмед Доган, който е истинският председател на ДПС, каза след края на форума председателят на младежката организация Ибраим Зайнедов:

„В младежката организация никога е нямало 2 теми. За нас лидерът на партията е доктор Ахмед Доган. Никога е нямало съмнения каква позиция да заемем, защото такава тема не съществува в младежката организация“.

Той подчерта, че кризата в ДПС ще се реши по начина посочен от Ахмед Доган в неговото писмо.

На срещата присъстваха съпредседателят на партията Джевдет Чакъров, евродепутатът Илхан Кючук, както и както и част от изключените от парламентарната група депутати. На журналистически въпрос кога ще се проведе заседание на Централния съвет на ДПС, Джевдет Чакъров отговори:

„Вчера казахме: „Когато имаме решение, ще бъдете уведомени веднага““.

С днешното събитие членове, симпатизанти и активисти на ДПС отправиха мощен призив за оставка на Пеевски и групата му.

Вчера такава среща в столичен хотел се проведе и с областните структури от страната, след което участниците, по думите на Чакъров около 500 души, отидоха до партийната централа, затворена за ремонт. Те повикаха адвокат и ключар, и влязоха, за да обявят след това възмущението си, че кабинетът на Доган е изтърбушен и празен, а документацията, архивът и сървърите на партията ги няма.