Начало Свят Нарковойна: Момче беше намушкано 50 пъти с нож и изгорено живо в...

Нарковойна: Момче беше намушкано 50 пъти с нож и изгорено живо в Марсилия

64
Френски полицаи
Снимка: БТА

Тийнейджър на 15 години е издиран над 50 пъти с нож и изгорен жив в Марсилия, Франция. Случаят е свързан с търговията наркотици и е описан като безпрецедентно жесток от прокурора Никола Бесон. Друго убийство на 36-годишен мъж, който няма връзка с наркотрафика, е извършено в петък и също е свързано с конфликта между мафиотския клан и друг клан.

Прокурорът посочва, че все повече млади хора стават или жертви, или извършители на престъпления, свързани с наркотрафика. Нападението от сряда е било отмъщение за неизпълнение на задача от страна на тийнейджъра, нает да нападне член на противниковата банда. След този случай, затворникът поръчва убийство на друг член на бандата, наето от 14-годишен младеж.

Тийнейджърът, който е бил на 15 години, е бил нает през социалните мрежи за задача, която включвала заплашване и подпалване на вратата на апартамента на определен човек. След като бил забелязан, младежът е намушкан с нож и изгорен. След това, друг 14-годишен тийнейджър е нает да убие член на противниковата банда, но отказът на шофьора на популярното приложение за превоз го кара да го застреля в главата.

Общият брой на наркоубийствата в Марсилия за годината вече е 17, като се наблюдава спад спрямо предишната година. Все още процесът по определяне на виновните продължава.