Начало България Най-малките в парламента – ИТН и „лагера на Николай Марков“, похвалиха взаимно...

Най-малките в парламента – ИТН и „лагера на Николай Марков“, похвалиха взаимно приоритетите си

69
ИТН
Снимка: БТА


На следващата среща на „Има такъв народ“, която е втората в поредицата, ИТН и представителите на „лагера на Николай Марков“ изразиха подкрепа за идеите си относно управлението, след провала на предишната среща относно формирането на правителство за трети мандат.

От срещата стана ясно, че ИТН насочват вниманието си към ограничаване на правомощията на главния прокурор, чрез изменения в Закона за съдебната власт и целят пълен мандат от четири години за своите програма.

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи друг мандат за правителство

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов заяви, че търсят общи точки, а не различия, начело на срещата.

От страна на групата на „Величие“ присъстваха Николай Марков, Христо Борисов, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви и Виктория Василева.

Точният мандат на 4 години е най-подходящ, каза Йорданов, като посочи възможност за по-кратка програма за решаване на спорни въпроси и после да се изпълни пълен мандат.

ИТН акцентират върху съдебната реформа и достъпа до правосъдие за гражданите.

Александър Рашев от ИТН обясни, че целят промени в Административнопроцесуалния кодекс и Гражданския процесуален кодекс, за да улеснят гражданите в достъпа до правосъдие.

Станислав Балабанов подчерта, че за ИТН е важно да облекчат ограниченията за провеждане на референдуми, като попълването на регулаторите е от значение.

Николай Марков добави, че приоритетите на ИТН трябва да са общи за всички партии.

Петков и Василев скептични за правителство с третия мандат: Няма антикорупционно мнозинство

ГЕРБ-СДС и ДПС отказаха участие в последните срещи за формиране на правителство, изразявайки резерви по отношение на нов мандат.