Начало България Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради...

Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици

59
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици

Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич.

Оттам допълват, че при извършването на процесуално-следствени действия в хале, намиращо се в бивш стопански двор в селото, в специален тайник с помощта на обучено куче са открити множество полиетиленови пликове със суха тревна маса и общо тегло 216 грама, реагиращо на канабис, и 8 грама бяло, кристално вещество, реагиращо на метамфетамин. В битова сграда на търговски обект, стопанисван от задржания, е открито също в тайник топче със суха тревна маса, реагиращо на канабис с тегло 1 грам. 

Претърсването е извършено в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. В нея са участвали служители на ОД на МВР Добрич, Районно управление – Тервел, сектор „Специални тактически действия и полицейски екип със специализирано полицейско куче, обучено да открива наркотични вещества. 

Както БТА съобщи, десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. А, във Варненско е разбита организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества.