Начало Водещи МВР: Съдът е разрешил Мартин Божанов да си смени ЕГН-то и фамилията

МВР: Съдът е разрешил Мартин Божанов да си смени ЕГН-то и фамилията

134
На снимката: Калин Стоянов
На снимката: Калин Стоянов

Мартин Божанов си е сменил ЕГН-то и фамилното име. Решението за това е било взето преди 2000 година, като потвърди Държавният министър Калин Стоянов пред БНТ.

„Промяна е направена в ГРАО на фамилното име на Мартин Ангелов Божанов, който преди това е бил Мартин Ангелов Ангелов. Освен смяна във фамилното име, имаме смяна и на последните пет цифри от ЕГН-то на Мартин Божанов. Сега е необходимо да извършим проверка на място в ГРАО, за да разберем какви мотиви стоят зад това“, обясни министърът.

По-рано днес главният секретар на МВР Живко Коцев заяви, че има данни за смяната на името и ЕГН-то на Божанов и те се проверяват от МВР.

Министър Стоянов потвърди, че е разпоредена проверка, за да стане ясно кой и как е направил смяната. „През времето, когато бях директор на ГДБОП, ние работихме изключително активно по този човек, събрахме доста материали, които изпратихме на прокуратурата и по тях има образувано досъдебно производство. Сега трябва да установим и други сигнали, които вероятно са работени в службите, но проверката продължава“, каза още Калин Стоянов.

Още вътрешнополитически новини – четете тук