Начало България МВнР: Пътуванията до Израел и пребиваването в страната – само при случаи...

МВнР: Пътуванията до Израел и пребиваването в страната – само при случаи на неотложност

29
Министерство на външните работи
Снимка: БТА

Министерството на външните работи (МВнР) предупреждава, че пътуванията до Израел трябва да бъдат извършвани само в случаи на изключителна необходимост. Гражданите, които пътуват през летище Бен Гурион, трябва да се свържат с авиокомпанията си за възможни промени в полетите си, информира МВнР.

С оглед на последните развития в Близкия изток, Агенцията на Европейския съюз за безопасност на полетите съветва прекратяване на полетите в израелското въздушно пространство до 31 октомври, посочва МВнР.

Всички български граждани в Израел трябва да спазват указанията на Израелската гражданска защита и да предоставят информация за престоя си на българското посолство в Тел Авив за нужда от съдействие: https://www.bgembassytelaviv.com/emergencies.

При необходимост, българските граждани могат да се свържат с Посолството на Република България в Тел Авив.

Връзки между българските и израелските власти се поддържат във връзка с извеждането на българите от Ливан поради увеличената напреженост в региона, информират от МВнР.

Днес се проведе среща в Министерския съвет, на която участваха представители на различни министерства за обсъждане на мерките за безопасно извеждане на българските граждани от Ливан.

От МВнР призовават българските граждани да преустановят пътуванията си до Ливан и незабавно да напуснат страната.

За съдействие, българските граждани в Ливан могат да се свържат с българското посолство в Бейрут на телефон: +961 5 453 658; или на телефоните за неотложни случаи извън работно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766. Сигнали могат да бъдат изпратени и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: [email protected].