Начало Водещи „Маркет линкс“: 7 партии влизат в 51-ото НС, една е на ръба

„Маркет линкс“: 7 партии влизат в 51-ото НС, една е на ръба

129
"Маркет линкс"
Снимка: бТВ

Общо 37% от респондентите, участвали в проучване на социологическа агенция „Маркет линкс“, са казали, че ще гласуват на предстоящите избори на 27 октомври. Данните от проучването са публикувани на сайта на бТВ.

Данните са от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от бТВ и „Маркет линкс“, проведено сред 1014 лица над 18 г. в страната в периода 15-20 октомври по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

ГЕРБ-СДС получава подкрепата на 24% от участвалите в проучването, решили да гласуват. Следват „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) с 14,1% подкрепа, „Възраждане“ с 13,1% и „Алианс за права и свободи“ с 8,3% подкрепа. След тях са „ДПС – Ново начало“ със 7,2%, „БСП – Обединена левица“ със 7% и „Има такъв народ“ с 4,6%.

Партия „Величие“ е близо до 4-процентната бариера, с подкрепа от 3,6% според изследването. Под бариерата остават „Синя България“ с 2,8%, както и МЕЧ с 1,6%.

Общо 2,1% от респондентите са посочили, че не подкрепят никого за предстоящите избори, а 9,7% не са решили кого да подкрепят.

Още новини от деня – четете тук