R&B певицата Хали Бейли ще играе Ариел в екшън версия на „Малката русалка“, каза тя, което ще е рядък случай на подбор на чернокожа актриса като принцеса на Дисни.

19-годишната Бейли, която стана известна под крилото на поп-кралицата Бионсе, заяви, че е „сбъдната мечта“ да играе главната роля.

Тя пусна в Туитър анимационен образ на принцесата, в която традиционно червенокосата Ариел има тъмна кожа, кафяви очи и черна коса.

Режисьорът Роб Маршал каза, че Бейли е била избрана след задълбочено търсене и похвалена заради нейната „рядка комбинация от дух, сърце, младост, невинност и същност – плюс славен пеещ глас”.

Новините за кастинга се движеха в Туитър късно в сряда, като много фенове бяха доволни от решението.

„След като вашите египетски адаптации (всъщност исторически) могат да бъдат бели хора, Ариел (измислен герой) може да бъде черна“, пише един потребител на Twitter, @ NiceNurse22.

Подобно на повечето принцеси на Дисни, Ариел е изобразена с бледа кожа в предишните анимационни филми, в които тя е била озвучена от бялата актриса Джоди Бенсън.

Кастингът на Бейли идва повече от две десетилетия след като Дисни избра певицата Бранди, която също е черна, за ролята на Пепеляшка във филм през 1997 година.

Снимките с чернокожата „русалка“ Бейли започват догодина.

предишна статияХайди Клум се омъжи за трети път
следваща статияПродуцентът на „Вълкът от Уол Стрийт“ арестуван за пране на пари