Начало Новини Майнц 05 привлече нападателя Видович под наем от Байерн

Майнц 05 привлече нападателя Видович под наем от Байерн

34
Майнц 05 привлече нападателя Видович под наем от Байерн

Нападателят на Байерн Мюнхен Габриел Видович ще прекара предстоящия сезон под наем в Майнц 05, съобщиха двата клуба от Бундеслигата, последния ден от летния трансферен прозорец.

Договорът на Видович с Байерн също е продължен с една година до 30 юни 2026 г., се казва в изявление на баварците, което е предварително условие за преминаването на наема.

Според съобщения в медиите сделката включва опция за закупуване за около 5 милиона евро. Хърватският национал U21 е в Байерн от 2016 г.

„Видович се представи много добре“ по време на предсезонната подготовка“, каза спортният директор на Байерн Кристоф Фройнд, добавяйки, че той „сега трябва да направи следващата стъпка в Майнц. Ще продължим да го следим много внимателно“.

Видович дебютира за Байерн през април 2022 г. Той игра за Витес в Нидерландия през 2022/23 г., последван от престой в Динамо Загреб миналия сезон.

„Габриел Видович има много талант, той е страхотен играч, технически изключително опитен и интелигентен“, каза спортният директор на Майнц 05 Кристиан Хайдел.