Начало Култура Колумбийката Карол Джи е звездата на латино музиката тази година

Колумбийката Карол Джи е звездата на латино музиката тази година

39
Колумбийката Карол Джи е звездата на латино музиката тази година

Карол Джи е латино певицата на 2024 година, която постига голям успех и спечелва много награди. През февруари става първата латиноамериканка, получила награда „Грами“ за най-добър албум със своя Mañana Será Bonito, който достига до първо място в класацията „Билборд 200“. Световното й турне събира над 2,3 милиона зрители и приходите надхвърлят 307 милиона долара.

През 2024 година дебютира и на екрана с роля в сериала „Гриселда“ на „Нетфликс“. Преди това е била избрана да изпълни химна на родината си преди футболен мач за Копа Америка. Вече има успешна музикална кариера и се бори за овластяване на жените през фондацията си Con Cora. Всичко това я прави наистина впечатляваща личност в сферата на музиката и социалните каузи.

Нейният път към успеха не е бил лесен, но трудът й, таланта и постоянството са й помогнали да достигне до върха, където е днес. Нейният отец е бил първият й мениджър и я е подкрепял през целия й път.

Колумбийката започва да забелязва успеха си с първия си албум Unstoppable през 2017 година и продължава да гради своята кариера с хитове като Tusa и La Bichota. Участието й в наградите „Грами“ за латино музика през ноември е още едно потвърждение на таланта й и успеха, който е постигнала.

Карол Джи е впечатляваща фигура в музикалния свят и извън него, като продължава да вдъхновява хората с музиката си и ангажимента си в социалните каузи.