Начало Култура Как се забавляват младите наследници на парижкия елит? – Конните състезанията Longchamp

Как се забавляват младите наследници на парижкия елит? – Конните състезанията Longchamp

89
Париж, Франция

От началото на май до 6 юли, всеки четвъртък студенти и млади хора се срещат на пистата Paris Longchamp в 16-ти район в Париж, за да гледат едни от най-известните конни надбягвания. 

Освен участието им в залагания за коне и жокеи, наследниците на парижкия елит използват времето си в един от най-престижните жилищни райони на Париж, за да се запознаят по-добре един с друг.

През бяла ограда, на надеждна морава, те следят парада на участниците преди състезанието и съобразяват кого да заложат. 

На фона на традицията вниманието се съсредоточава върху поведението и външния вид на конете, което е ключов фактор за оценката дали са в добра спортна форма или не според парижаните.

Пълното описание на всички участници предоставено предварително на залагаещите включва информация за произхода на коня, храната му, теглото му, участието му в други състезания, както и дали има други шампиони в рода му. Оценява се също и опитът на жокеите, който често има влияние на резултата от надпреварата.

Така наследниците на парижкия елит, с чаша бяло вино в ръка, се поканени да коментират качествата на бъдещите победители в надпреварата. 

Забелязан е фактът, че все повече успешни в прогнозите си са млади хора под 20 години. Организаторите тълкуват този феномен с натрупаният опит през годините от предишни посещения, което подобрява техните познания в конните надбягвания.

Облечени предимно в бяло и бежово, цветовете на аристокрацията в продължение на столетия, там присъстват бъдещите лидери като политици, адвокати и лекари на Франция. 

„Участниците се ангажират главно, за да създадат връзки, които ще им помогнат в бъдещата им кариера“, отбелязват с определена завист служителите, които са наети да работят по време на събитието.

 

„Това е част от концепцията на фестивала“, потвърждават организаторите и не пропускат да отбележат, че вечерта продължава до 2 часа след полунощ. 

На този етап музиката се повишава и младите парижани участват в шоуто, което е специално подготвено от професионален диджей върху окосена морава, където малко преди това са се играли крикет.