Начало Водещи Инфилтрират ли руските служби агенти чрез получаване на българско гражданство? Ген. Атанасов...

Инфилтрират ли руските служби агенти чрез получаване на българско гражданство? Ген. Атанасов посочи как става

119
Инфилтрират ли руските служби агенти чрез получаване на българско гражданство? Ген. Атанасов посочи как става
Ген. Атанас Атанасов.

Специализираните служби изпълняват заповедите, които получават от президента.

Тази информация беше споделена от Атанас Атанасов, депутат от ДБ и бивш началник на българските разузнавателни служби, в неговия профил във Фейсбук.

Той изтъкна, че има определени проблеми, свързани с прикриването на събития, свързани с лица, близки до президента.

Има няколко случая, които той получил информация за, които показват, че в областта на националната сигурност се прикриват нарушения, които засягат директно безопасността на страната.

Той споменава преписка в СГП, която е била спряна, като предмет на разглеждане е изтичане на класифицирана информация и разкриване на агенти на българските разузнавателни служби.

Този инцидент е разкритие за нарушения в националната сигурност през ДАР. Случаят е бил разследван от ДАНС, която обаче е прикрила случая.

Има и напрежение по въпросите на придобиване на българско гражданство – споменава се мистериозен човек, родом от Украйна, но видимо с връзки с руските разузнавателни служби, който улеснява процеса по придобиване на българско гражданство за лица от руски произход.

Този човек има офис в Москва, където се приемат желаещи да получат българско гражданство. Те подават документите си, изпращат ги по куриер и той ги пуска в системата тук, в Министерството на правосъдието.

Твърди се, че този процес става чрез фалшиви документи и че този начин се използва обикновено за инфилтриране на лица от руските разузнавателни служби в Европа.

Вижте още новини тук