Начало България Идва леко захлаждане с краткотрайни валежи преди августовските жеги

Идва леко захлаждане с краткотрайни валежи преди августовските жеги

59
В някои части на страната ще има валежи с гръмотевици
Облачно ще е времето днес

В голямата част от страната очакваме предимно слънчево време. Преди обяд ще има купеста облачност в крайните югоизточни райони, където местни места ще видят краткотрайни валежи.

Следобед над Североизточна България и Родопите ще се развие купесто-дъждовна облачност, като на места ще бъде придружена с гръмотевици.

Очаква се умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще се движат между 30° и 35°, а в София – около 29°.

По Южното Черноморие преди обяд ще има валежи, а по Северното Черноморие в следобедните часове ще се появят гръмотевични бури.

Вятърът ще бъде умерен до силен от северозапад, но по-късно след обяд по южното крайбрежие ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток, а по северното крайбрежие от североизток.

Очакваме максимални температури между 28° и 34°. Температурата на морската вода ще бъде около 27°-28°, а вълнението на морето ще достигне до 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево време. Преди обяд очакваме временни увеличения на облачността над Странджа, а следобед над източните райони на Стара планина и Родопите, където на места ще има и гръмотевични бури.

По-значителни ще са явленията в Родопите, където ще духа силен северозападен вятър. Температурите на височина 1200 метра ще бъдат около 24°, а на 2000 метра – около 17°.

През първите дни от новата седмица времето ще бъде слънчево. Над източните и планинските райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, с възможност за гръмотевични бури на отделни места.

В понеделник вятърът временно ще се ориентира от север, във вторник отново ще духа от северозапад. Очакват се максимални температури между 30° и 35°.