Начало България Жеги и градушки идват през новата седмица

Жеги и градушки идват през новата седмица

49
облаци

Днес ще има преобладаващо слънчево време, но към обяд и следобед ще възникнат купеста и купесто-дъждовни облаци над Югозападната част на България, придружени с краткотрайни валежи и гръмотевици.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-североизток.

Максималните температури ще се понисят леко и ще бъдат в главно 32°-37°, по-ниски в източните райони и около 32° в София.

На Черноморието времето ще бъде слънчево със слаб вятър на изток-североизток, като максималните температури ще са между 24° и 27°, а температурата на морската вода ще е около 24°-25°.

В планините преди обяд ще бъде слънчево, но след обяд над Западната част на България ще се образуват купеста и купесто-дъждовни облаци, които до вечерта ще предизвикат валежи и гръмотевици на отделни места. Вятърът ще духа слаб до умерен, предимно от изток-югоизток.

Максималната температура на 1200 метра височина ще бъде около 26°, а на 2000 метра около 19°.

През вторник и сряда температурите ще продължат да намаляват, а въздушната маса ще се стабилизира.

Във вторник след обеда на места в Западната и Централната част на България ще вали кратковремен дъжд с гръмотевици.

През сряда над западната част на страната ще се развие по-силна облачност с възможност за интензивни кратковременни валежи, гръмотевични бури и градушки. На източната част на България вероятността за валежи е по-малка, а на Черноморието ще е слънчево или с лек източен вятър.