Начало Свят Ето защо отмениха три концерта на Тейлър Суифт във Виена

Ето защо отмениха три концерта на Тейлър Суифт във Виена

59
Тейлър Суифт
Тейлър Суфт
Снимка: БТА

Три концерта на Тейлър Суифт във Виена бяха анулирани заради съображения за сигурност, обявиха организаторите на събитията в сряда вечерта, цитирани от Ройтерс. Събитията трябваше да се състоят през настоящата седмица.

Съобщението за отменените концерти дойде след информация, че австрийските власти са задържали двама заподозрени в планиране на терористични атаки. Канцлерът на Австрия Карл Нехамер потвърди официално, че има сериозна заплаха, предаде ДПА.

„Благодарение на сътрудничеството между нашата полиция и Дирекцията за сигурност и разузнаване с чуждестранни служби, успешно се предотврати сериозна заплаха,“ заяви Нехамер в социалните мрежи.

Въпреки че отмената на концертите е горчиво разочарование за местната публика, Нехамер подчерта, че ситуацията беше наистина сериозна. Той не разкри повече детайли, като посочи, че разследването е в ход.

„Ислямисткият тероризъм застрашава сигурността и свободата на много страни, но ние ще защитаваме свободата и демокрацията по-решително,“ добави канцлерът.

Информацията за планираните атаки беше разкрита и от генералния директор за обществената сигурност, който посочи, че един от заподозрените е свързан с Ислямска държава.

Трите концерта на Суифт във Виена се очакваха да бъдат посетени от около по 65 000 души. Организаторите ще възстановят парите на всеки, закупил билет за събитията.