Начало Новини Дунав ще се бори за място в сред най-добрите десет отбора във...

Дунав ще се бори за място в сред най-добрите десет отбора във волейболния елит, заяви за БТА треньорът на русенския тим Пламен Христов

39
Дунав ще се бори за място в сред най-добрите десет отбора във волейболния елит, заяви за БТА треньорът на русенския тим Пламен Христов

Целта пред Дунав на първо място е да остане в Суперлигата и ако може още едно или две места напред, т.е. девето – десето място, което би било реалното състояние на ситуацията.

Това заяви за БТА треньорът на русенския отбор Пламен Христов. Припомняме, че специалистът се завърна начело на Дунав с решение на управителния съвет на клуба от месец май тази година. Той отчете, че подготовката на тима е преминала на добро ниво.

„Всички се стараят, но няма да ни е никак лесно. Играем с 10 местни млади момчета, които са юноши на клуба и трябва да ги развиваме. Привлякохме едно момче от Дупница (Любчо Янков) и трима чужденци, които са на доста добро ниво. Надявам се, че те ще помогнат за това, което сме си поставили като цели. И тримата са национални състезатели – разпределителят на националния отбор на Естония Маркус Кеел, централният блокировач от Беларус Стасис Лещинскас и посрещачът от Украйна Виталий Кучер. Липсва ни още сработка, повече характер и може би майсторство на края на геймовете от другите състезатели“, коментира Пламен Христов.

Според него това е една от причините за загубите с по 2:3 гейма в двете контроли, които Дунав изигра с Добруджа (Добрич) в Русе.

„Загубихме двата мача с по две точки разлика. В определена ситуация можеше отборът да е и победител. Имахме нашите шансове, особено в първия мач. Загубихме нелепо. Надявам се, че тези неща ще ги отстраним с времето и ще може в тези моменти, които трябва, да издържим“, каза още Христов.

Треньорът съобщи, че Дунав продължава да търси още едно попълнение за засилване на конкуренцията на поста диагонал.

„Не знам, дали ще намерим такъв волейболист за първия полусезон, защото е трудно в България , а и няма много състезатели, които биха отговорили на нашите очаквания“, каза още Пламен Христов.

Днес тимът проведе последна тренировка преди началото на сезона във волейболния елит. Според предварително обявената програма, русенският тим започва сезон 2024/2025 с мач срещу Локомотив Авиа (Пловдив) на 19 октомври, събота, от 17:00 часа в Русе.

„Няма отбор, срещу който няма да се борим. Въпросът е докъде ще ни стигнат силите и възможностите. Локомотив Авиа е класен отбор с добра селекция и доста висок бюджет, но мач с мач не си прилича. Ние имаме нашите шансове и ще се мъчим да си ги вземем“, каза още треньорът на Дунав Пламен Христов.