Начало Водещи Доган води листата на „Алианс за права и свободи“ в Кърджали

Доган води листата на „Алианс за права и свободи“ в Кърджали

49
Ахмед Доган
Снимка: БНТ

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще води листата на „Алианс за права и свободи“ в Кърджали на предстоящия вот.

Това стана ясно при регистрацията на листата на коалицията в Районната избирателна комисия.

Доган не дойде в Кърджали, но ще бъде на знакови събития по време на кампанията, казаха от предизборния щаб.

„Ние продължаваме нашия път. ДПС е в нашите сърца и затова нашият почетен председател д-р Ахмед Доган води знакова листа в Кърджали. Посланието ни е за държавност, да излезем от тази криза и България да се развива по своя европейски път. Кърджали винаги се е представял добре. Аз съм сигурен, че на тези избори автентичното Движение за права и свободи в коалицията „Алианс за права и свободи“ ще се представи отлично“, каза областния лидер Ресми Мурад.

Ресми Мурад не коментира знак за какво е фактът, че Делян Пеевски е водач на листата на „ДПС – Ново начало“ в Хасково, а не в Кърджали, където се очакваше пряк лидерски сблъсък.

Сред кандидатите на „Алианс за права и свободи“ е и кметът на Минерални бани – Мюмюн Искендер, който беше задържан в петък при акция на прокуратурата и на антикорупционната комисия и му беше повдигнато обвинение за неправомерно усвояване на евросредства, припомня БНТ.

Централната избирателна комисия даде разрешение за задържането на Мюмюн Искендер, а окръжният съд го остави в ареста и насрочи разглеждането на мярката му за неотклонение за 3 октомври.