Начало Новини Дискусионен форум за ролята на енергийните общности като важна част от енергийния...

Дискусионен форум за ролята на енергийните общности като важна част от енергийния преход ще се състои днес в София

79
Дискусионен форум за ролята на енергийните общности като важна част от енергийния преход ще се състои днес в София

Дискусионен форум на тема „Европейската политика за декарбонизация и ролята на енергийните общности в България: технологии, бариери и решения“ ще се проведе днес от 9:30 часа в Дома на Европа на ул. „Г.С. Раковски“ 124 в София. Това съобщиха от организаторите от Камарата на енергийните общности в България и Институтa за предприемачество, устойчиво развитие и иновации.

Събитието ще се фокусира върху темата за изграждане и ползотворно функциониране на енергийните общности като важна част от енергийния преход. На дискусията се очаква да бъдат очертани актуалните проблеми и възможните решения пред създаването на общностна енергийна система, допълват организаторите.

За участието във форума са поканени служебният заместник-министър на енергетиката Ива Петрова, изпълнителният директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие Ивайло Алексиев, както и енергийни експерти, кметове, представители на висши учебни заведения и неправителствени организации.

Сред темите, които ще бъдат разгледани, са бариерите и перспективите за развитие пред енергийните общности, новите предизвикателства пред енергийните мрежи, като същевременно ще се представят добри практики в създаването на енергийни общности, се посочва още в съобщението на организаторите.