Начало България Джейхан Ибрямов ще бъде изведен под конвой към Националната следствена служба, каза...

Джейхан Ибрямов ще бъде изведен под конвой към Националната следствена служба, каза съпругата му

74
Джейхан Ибрямов ще бъде изведен под конвой към Националната следствена служба, каза съпругата му

Джейхан Ибрямов ще бъде изведен под конвой към Националната следствена служба, каза пред журналисти неговата съпруга – Биршен Ибрямова. 

Тя добави, че след това ще отиде пред Народното събрание, където ще обяви гладна стачка до неговото освобождаване.

БТА припомня, че по-рано днес Централната избирателна комисия прие решение за даване на разрешение по чл. 160 ал. 1 от Изборния кодекс за задържане или привличане като обвиняем на кандидат за народен представител. Решението е във връзка с постъпило искане от прокуратурата. „За“ гласуваха 13 членове на комисията. 

Малко по-късно председателят на Народното събрание Рая Назарян разреши свалянето на имунитета на Джейхан Ибрямов. 

Снощи беше задържан кандидат-депутат от коалиция „Алианс за права и свободи“ и беше претърсено жилището му, съобщи за БТА защитникът на задържания – адвокат Йордан Киров. 

По-рано днес на заседанието на ЦИК беше докладвано писмо-уведомление от изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов от 3 октомври т.г. относно задържане на кандидат за народен представител. Днес до председателя на Народното събрание Рая Назарян е изпратено уведомление от и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов относно задържане на народния представител от 50-ото НС Джейхан Ибрямов при заварено тежко престъпление, съобщиха от парламентарния пресцентър.

Джейхан Ибрямов е водач на листата на коалиция „Алианс за права и свободи“ в 30-ти МИР-Шумен за парламентарните избори на 27 октомври.