Начало Водещи Декларация на ДПС-Доган: Притеснени сме от завладяната държава и намесата на правораздаването...

Декларация на ДПС-Доган: Притеснени сме от завладяната държава и намесата на правораздаването в политиката

64
Джевдет Чакъров Снимка: Архив
Джевдет Чакъров
Снимка: Архив

В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на страницата си във Фейсбук. Това стана след среща, организирана от председателя на ДПС Джевдет Чакъров днес в София, на която беше обсъдена актуалната политическа обстановка в партията и в страната.

„Ние учредителите и строителите на структурите на Движението за права и свободи, подтикнати от ситуацията в нашата партия и в страната, изразяваме своето притеснение от завладяната държава. Споделяме тревогата на обществото от дейността на правораздавателните органи и намесата им в политическия живот“, се казва в декларацията.

Според подкрепилите документа, гражданите губят доверието си към политическата система и държавните институции, за което способствала и пасивността на останалите политически сили.

„ДПС, начело със своя основател и лидер г-н Ахмед Доган, през изминалите години е защитавало правата на всички български граждани“, се казва в текста.

„В процеса на работа са допускани и грешки, но сега става дума за спасяването на партията, за запазване достойнството на лидера Ахмед Доган и на всеки един от нас“, допълват учредителите, основателите, доайените и бившите областни председатели на ДПС.

Всички, които носят в сърцата си каузата ДПС, заедно да мобилизираме членовете и симпатизантите на ДПС за спечелване на изборите на 27 октомври, е записано още в текста на декларацията.

„Никой не може да отнеме марката ДПС, защото тя е на всички нас и заедно ще запазим единството на общността под ръководството на Ахмед Доган“, каза председателят на ДПС Джевдет Чакъров на срещата.

„Намираме се в сериозна политическа криза. Ситуацията в партията ни притеснява, но ние имаме силите и потенциала, имаме идея и кауза, и ни дава оптимизъм да запазим партията ни. Да начертаем хоризонта и да възстановим пулса на структурите“, допълва Чакъров.

На срещата присъстваха и народните представители Севим Али-член на ЦОБ, Хайри Садъков, Фатме Рамадан, Анджей Джандев, Хабибе Расим, Димитър Николов, Ешереф Ешереф, Хюсни Адем, Мехмед Салим, Ердуан Мехмед, Едис Даудов и Юсеин Вейселов.