Начало Новини Двудневна международна конференция "Финансова и инвестиционна подкрепа за МСП – Sofia International...

Двудневна международна конференция "Финансова и инвестиционна подкрепа за МСП – Sofia International Money Expo" започва в София

19
Двудневна международна конференция "Финансова и инвестиционна подкрепа за МСП - Sofia International Money Expo" започва в София

Петото издание на международната конференция „Финансова и инвестиционна подкрепа за МСП – Sofia International Money Expo“ (SIMEXPO) 2024 се открива днес. Двудневното събитие ще се проведе в „София Балкан Палас“, зала „Средец“ от 10:00 часа, съобщават от Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съорганизатор на конференцията, заедно със Съвета по инвестиции при БТПП и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

„Малките и средни предприятия (МСП) са ключови икономически субекти у нас, защото представляват гръбнака на българската икономика. За БТПП е мисия да дава познания на малките и средни собственици за възможностите, които съществуват за финансиране на техни стопански дейности“, обясняват от БТПП целта на конференцията. 

Финансиращи институции, инвестиционни и гаранционни фондове и инвеститори ще представят своите продукти в подкрепа на малките и средни предприятия, с които представителите на деловите среди ще имат възможност за диалог. 

За целта от БТПП са предвидили възможност за нетуъркинг, контакти с лекторите и останалите участници в събитието, веднага след официалната част на конференцията. 

Предвидено е от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), като част от програмата, да представят резултати от свои изследвания за ефективността на финансовите продукти на банката към МСП.

В конференцията ще вземат участие представители на Министерството на иновации и растежа и ръководени от ведомството институции, Европейската инвестиционна банка, Европейски инвестиционен фонд, Фонд на фондовете, Столична община, банки, фондове и други финансови институции. Сред лекторите се очаква да бъдат още представители от търговските отдели на посолствата в София на Гърция, Румъния и Турция, а също така и на двустранни търговски камари в България. 

Форумът ще продължи и утре.