Начало България Даниел Лорер, ПП-ДБ: Ще отидем на среща с ИТН, но едва ли...

Даниел Лорер, ПП-ДБ: Ще отидем на среща с ИТН, но едва ли ще намерят подкрепа за кабинет

34
Даниел Лорер
На снимката: Даниел Лорер

„Продължаваме промяната”-„Демократична България” цели България да бъде стабилна европейска държава, свободна от корупция. Затова сме представили редица мерки, но не сме получили нужната подкрепа. „Има такъв народ” бяха при нас за разговори и заслужават да бъдат уважени. Въпреки това, съм скептичен дали ще бъдат подкрепени. Имаме сериозни опасения, че в ИТН няма да разберат значимостта на нашите антикорупционни инициативи. Това заяви Даниел Лорер от ПП-ДБ по БНТ.

Той споделя, че най-голямата цена, която коалицията плати на предишните избори, беше разочарованието на гражданите, че не успяха да проведат реформите до край. Това обещание ще бъде водещо и на следващите избори. „Може би трябва да се откажем от терминологията „сглобка”. Не успяхме да обясним на избирателите защо направихме този голям компромис. Той беше в името на правосъдната реформа, която трябва да продължи.”

„Накрая, българските политици трябва да се обединят около принципи и политики, а не да се занимават с лични нападки”, подчертава Лорер.

Относно процесите в ДПС, той коментира: „Няма да давам мнение за вътрешните проблеми в ДПС. Тези процеси са необходими за оздравяване. Виждаме разнообразие от гласове вътре в партията. Важното обаче е какво се случва в България и с демократичните процеси у нас. Не е ясно дали ДПС ще участват в следващите избори.”

„Всички знаят причината, поради която поискахме оставката на Росен Желязков. Идеята, че някой иска да свали Рая Назарян, научих от медиите и от самата тя, което потвърди, че тя няма да стане служебен премиер”, допълва в интервю за novini.bg.