Начало Водещи Григор елиминира първата китайска ракета

Григор елиминира първата китайска ракета

34
Григор Димитров
Снимка: БТА

Григор Димитров започна победоносно на турнира ATP 500 във Виена. Най-добрият български тенисист отказа Жиженг Жанг след 6:4, 7:5 в мач от първия кръг в австрийската столица, съобщава БНТ.

Хасковлията срещна немалко трудности срещу китаеца, но издържа в ключовите моменти и на двата сета, за да си проправи път до втория кръг.

По този начин Гришо продължава да преследва участие на финалния Мастърс турнир в Торино.

В следващия кръг Димитров ще има за съперник Томас Махач от Чехия, който елиминира унгареца Фабиан Марожан след 2:0 сета.

Китаецът се възползва от грешките на своя съперник в началото на отриващия сет, повеждайки след пробив и успешно сервиране за 2:0.

Той спечели още веднъж своето подаване, но българинът напомни за себе си, за да върне пробива и да провокира пълен обрат при 4:3.

В следващите два гейма двамата вървяха ръка за ръка, но при 5:4 хасковлията показа характер за нов пробив, което се оказа достатъчно да спечели дебютния сет след 6:4.

Втората част стартира абсолютно равностойно и доказателство за тези думи бяха размяната на подавания от двете страни. Тенденцията се запази до 5:5, но гейм по-късно българинът издържа на свое подаване и взе предимство.

Впоследствие Димитров показа здрави нерви при сервиса на Жанг и го проби, за да сложи точка на спора.