Начало Новини Георги Костадинов с важен принос за третата поредна победа на АПОЕЛ (Никозия)...

Георги Костадинов с важен принос за третата поредна победа на АПОЕЛ (Никозия) в кипърския шампионат

49
Георги Костадинов с важен принос за третата поредна победа на АПОЕЛ (Никозия) в кипърския шампионат

АПОЕЛ (Никозия) с българския национал Георги Костадинов в състава си постигна трета поредна победа в кипърското първенство, след като в среща от 4-ия кръг на стадион „ГСП“ се справи с Неа Саламина с 3:1.

Домакините решиха изхода на срещата в много голяма степен в първия половин час. Бразилецът Маркиниос откри резултата в 17-ата минута с хубав точен удар, десет минути по-късно Ел Араби покачи на 2:0 след хубав пас на ганайския полузащитник Дейвид Амбаня.

През второто полувреме португалското крило Пици първия си гол със синьо-жълтата фланелка, наказвайки грешка в защитата на отбора от Фaмагуста. Черногорецът Фатос Дурмисай се разписа в 75-ата минута за гостите, които направиха крайното 3:1.

Опитният полузащитник Костадинов имаше важна намеса за третия гол, след като пресече пас на бившия футболист на ПСВ Айндховен и Суонси Лусиано Нарсингх. След това топката отиде в полето на гостите, а Пици вкара. Първоначално попадението беше отменено заради предполагаема игра с ръка на Стефан Дражич от АПОЕЛ, но съдията Мариос Антониу отиде да гледа ситуацията на монитора край терена (система ВАР) и потвърди гола. Във 2-ата минута на добавеното време Георги Костадинов беше санкциониран с жълт картон, след като се изпречи на играч на гостите, бързащ да изпълни фаул.

Така АПОЕЛ събира 9 точки и се издигна на 3-о място, възползвайки се от поражението на големия съперник Омония с 0:1 от Анортозис. Начело в класирането остава Пафос с 12 точки, след като надигра с 3:1 АЕЛ (Лимасол) като гост. 2-ата позиция е за Арис (Лимасол), завършил 0:0 със съгражданите си от Аполон.