Начало Водещи Ген. Атанасов: ПП-ДБ няма да играе в „уреден мач“ за еврокомисар

Ген. Атанасов: ПП-ДБ няма да играе в „уреден мач“ за еврокомисар

94
Инфилтрират ли руските служби агенти чрез получаване на българско гражданство? Ген. Атанасов посочи как става
Ген. Атанас Атанасов.

Бойко Борисов номинира Екатерина Захариева за еврокомисар, но няма да е тя, има друг в ръкава. Това заяви пред БНР ген. Атанас Атанасов, съпредседател на ПП-ДБ.

Той обаче отказа да каже кой е човекът „в ръкава на Борисов“.

Атанасов бе категоричен, че ПП-ДБ няма да играят в „уреден мач“ по отношение на номинациите и избора на български еврокомисар.

„Внесли сме предложение от парламентарната група на ПП-ДБ още преди ваканцията, за промяна на правилника на НС, която предвижда кандидатурата за еврокомисар да се одобрява от правителството и да бъде одобрена и от парламента. Само че пипаха си ушите. Забравиха и досега можеше да се направят промените. Това, на което сме свидетели и главното действащо лице е Главчев, е три дни преди изтичане на срока казва „дайте имена“, коментира Атанас Атанасов.

И попита: Откъде излезе Сергей Станишев? Въпросът е в друго, не може да бъдат извивани ръцете на институциите „или утре правим еврокомисар, или си гледайте работата“. Ние настояваме да имаме процедура, дори да не се спази срокът. Ако има мотивация в НС, за седмица би могло да се промени правилникът и да се направи изслушване на по-широк кръг от хора иначе в уреден мач няма да участваме.

Атанасов каза, че следващата седмица депутатите се връщат в НС, и допуска, че може да има да има ново извънредно заседание за еврокомисар, ако има желание да се промени правилникът.

Според него „някой някъде е наредил всичко и сега на Главчев му е поставена задача. Понякога и Борис, и Пеевски казват“. „Не знам в каква роля и форма ще се явят на следващите избори парчетата от ДПС“, призна съпредседателят на ПП-ДСБ.

И отправи предупреждение: Етническата основа на ДПС е въпрос на национална сигурност, не може да си играем по тази важна тема, защото назад в годините сме виждали как ескалира напрежението.