Начало Водещи Въпросителни около смъртта на арестант в Ямбол: Роднините не знаят защо е...

Въпросителни около смъртта на арестант в Ямбол: Роднините не знаят защо е бил задържан

54
Полиция
Снимка: БТА

Прокуратурата разследва смъртта на 32-годишен мъж в ареста в полицията в Ямбол, съобщи за БТА окръжният прокурор Дойчин Дойчев.

Според близките на починалия става въпрос за

превишаване на полицейските правомощия и упражнено насилие.

Мъжът е задържан от полицията в ранните часове на 6 юли, събота. На този етап разследването се води стандартно за убийство, но не се изключва и версията самоубийство.

Разследването все още е на твърде ранен етап, очаква се съдебномедицинската експертиза от аутопсията, за да се установят причините за смъртта, уточни окръжният прокурор.

„Досъдебното производство е образувано по чл. 115 на този етап. Извършени са първоначалните следствени действия, оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели. Лицето е задържано за притежание на наркотици, по информация от полицията“, каза Дойчев.

„Съмненията ни са ни, че е бит, тормозен и принуден да се самообеси“, каза за БТА Нели Динева, леля на починалия.

По думите ѝ, има следи от насилие по тялото.

„Починал е в приемното на РПУ – Ямбол. Как, защо е задържан, за какво, никой не ни дава отникъде никаква информация. Аутопсията е направена без никой да ни уведоми, при положение, че казахме, че искаме да се извърши в друг град, да не е в Ямбол“, посочи още тя.

Майката на починалия каза пред bTV, че не вярва той да е посегнал на живота си.

„Той беше жизнерадостен човек, искаше да живее този живот. Не вярвам да е посегнал на себе си. Съобщиха в 8 сутринта в събота на съпруга ми, че синът ми е починал в ареста и да дойдем да си приберем трупа“, разказа Веселина Димова.

Близките на починалия обясниха, че той е работил в приют за животни във Варна и се е прибрал, за да вземе приятелката си, с която е трябвало да заживеят заедно.

Още новини от деня – четете тук