Начало България Все по-горещо време ни очаква през новата седмица

Все по-горещо време ни очаква през новата седмица

39
Време, пролет, слънчево
Снимка: БТА

Днес отново ще бъде слънчево време. След обяд над планините в западната половина от страната ще се развие купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, предимно южен вятър. Горещо време с максимални температури предимно между 31° и 36°, по-ниски по Черноморието, в София – около 31°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, след обяд – до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 28°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд главно над Рило-Родопската област и Западна Стара планина ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части – до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 17°.

Новата седмица ще започне с горещо време.

Температурите ще се повишат още и във вторник максималните ще са между 34° и 39°. Ще бъде слънчево и почти тихо или със слаб юг-югоизточен вятър. След обяд ще се развива купеста облачност, вероятността за валежи е малка, но все пак не е изключено в планинските райони в Западна България на отделни места да превали за кратко.

В сряда вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили. Над Северна България и планинските райони ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Там и дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски, а в южните и източните райони ще се задържат без промяна.

В четвъртък вятърът отново ще отслабне и ще се обърне от юг, а максималните температури в цялата страна ще са над 35°. Ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е по-малка.

В петък с усилване на вятъра от северозапад ще прониква относително хладен въздух. Отново ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има валежи и гръмотевични бури, на повече места и по-интензивни в Източна България. Възможни са и градушки. Температурите ще се понижат – максималните ще са между 28° и 33°.

В събота времето ще бъде слънчево, вятърът ще отслабне и ще стихне. Сутринта ще е по-прохладно, но дневните температури в цялата страна ще са около и над 30°.

Още новини от деня – четете тук