Начало България Ветровито и хладно ще бъде времето днес

Ветровито и хладно ще бъде времето днес

29
вятър чадър

Днес в източната част на страната ще има дъжд, който ще спре до вечерта. На запад облачността ще намалява, а в Югозападна България ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде умерен до силен от запад-северозапад, но към вечерта ще отслабне. Температурите ще са между 11-13° на изток и до 17-19° на запад и в Горнотрайкия регион. В София максималната температура ще бъде около 13°.

По Черноморието ще е облачно, ветровито и с валежи от дъжд. В северното крайбрежие валежите ще са значителни. Вятърът ще духа силен и поривист от север-северозапад. Температурите ще се движат от 15° до 17°, а температурата на морската вода ще е около 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3 – 4 бала.

В планините ще бъде облачно, валежи от дъжд и сняг над 1900 метра. Количествата на валежа ще са по-големи в районите на Централен Балкан, Средна гора, Сакар и Странджа. Вятърът ще бъде силен от северозапад, а на по-високи места – от север. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°, а на 2000 метра – около 3°.

През вторник в източната част на страната валежите ще спрат, облачността ще намали, а на запад ще бъде слънчево. Сутринта ще е хладно, но през деня температурите ще се повишат. В сряда очакваме слънчево време и затопляне, с минимални температури между 4° и 9° с възможност за слани. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°.

Още новини от деня – четете тук