Начало Спорт Везенков се завърна в игра за Сакраменто с 5 точки

Везенков се завърна в игра за Сакраменто с 5 точки

154
Александър Везенков
Снимка: БТА

Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс след продължително отсъствие поради травма при победата на отбора му над Юта Джаз с резултат 127:106 у дома по време на редовния сезон на НБА.

Българският баскетболист не играше за „кралете“ от 10 февруари поради повреден глезен, съобщи БНР.

Тази вечер крилото игра близо десет минути, като постигна 5 точки, 2 борби, 1 асистенция, 2 откраднати топки и 1 загубена топка.

Везенков имаше отлична стрелба, попадна на 2 от общо 3 опита и реализира единия си тройков изстрел.

Мачът беше равностоен през първите два периода, с резултат, който беше тесен в началото на третата четвърт, но след това домакините започнаха серия от 23-2, за да станат доминиращи и да постигнат убедителна победа.

Най-резултатен за Сакраменто бе Кийган Мъри с 25 точки (5 тройки), а Де’Арън Фокс и Харисън Барнс добавиха по 24, докато Домантас Сабонис записа поредния си „дабъл-дабъл“ – 17 точки и 11 борби. За Юта, Брайс Сенсабо и Колин Секстън вкараха по 22 точки.

С тази победа Сакраменто се изкачи на седмото място в класирането на Западната конференция с 43 победи и 31 загуби.

Първите шест отбора във всяка конференция се класират директно за плейофите, докато отборите на седмо до десето място играят в плей-ин турнир за последните две позиции. Юта е на 12-то място без шансове за плейофите.

Още спортни новини – четете тук