Начало Водещи Васил Пандов за Сребреница: Това е пореден пример за фалшив евроатлантизъм на...

Васил Пандов за Сребреница: Това е пореден пример за фалшив евроатлантизъм на ГЕРБ и ДПС

64
Васил Пандов Кадър: Нова тв
Васил Пандов
Кадър: Нова тв


В частта за възнагражденията на медиците става дума за бездействие. По въпроса за Сребреница, става дума за една черна дупка в политиката на служебния кабинет на Димитър Главчев. Това заяви кандидатът за депутат от Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) Васил Пандов по Нова нюз.

„Международният наказателен съд е обявил геноцид. Това е пореден пример за фалшив евроатлантизъм на ГЕРБ и ДПС“, поясни той.

Пандов коментира и темата за възнагражденията на лекарите. „Виждаме състоянието на българското здравеопазване и кадровото му обезпечаване. Състоянието с кадрите в здравеопазването е такова, че в момента ние нямаме медицински специалисти“, изтъкна здравният експерт.

Той припомни, че в последния Колективен трудов договор, подписан по време на ГЕРБ, основното възнаграждение на лекарите е 1200 лева. Това е отношението към лекарите ни. Как те да останат в България при това положение? Сега, въпреки че има 120 млн. лева повече, парите пак не стигат. Това показва, че не се управляват правилно“, обясни Пандов.