Начало Новини В турската столица днес започва фестивалът „Пътят на културата на Анкара“, в...

В турската столица днес започва фестивалът „Пътят на културата на Анкара“, в който ще има българско участие

39
В турската столица днес започва фестивалът „Пътят на културата на Анкара“, в който ще има българско участие

В турската столица днес започва фестивалът „Пътят на културата на Анкара“, в който ще има и българско участие, предава Анадолската агенция.

Фестивалът, организиран от министерството на културата и туризма на Турция, е в рамките на проявата „Пътят на културата на Турция“. Тази година той се организира в 16 градове в страната, а столицата Анкара е единадесета спирка.

Фестивалът ще се проведе от 21 до 29 септември, ще има прояви на над 100 места в града. 

На 29 септември ще бъде изнесен концерт на „Интро квартет и приятели на духовите инструменти“, организиран съвместно с българското посолство в Анкара. Концертът ще бъде представен в Държавния музей за живопис и скулптура в Анкара.

Гостите на концерта ще имат удоволствието да се пренесат в света на класическата и популярната музика. Ще бъдат представени творби на редица композитори, сред които Вивалди, Родригес, Албинони, Вангелис, Щраус, Куинси Джоунс, Нино Рота, Енио Мориконе, Милчо Левиев, съобщават от посолството.

В рамките на фестивала ще бъдат изнесени концерти, организирани съвместно с редица други посолства, информира Анадолската агенция.

Фестивалът „Пътят на културата на Анкара“ ще бъде открит днес с концерт на Президентския симфоничен оркестър.