Начало България Българи продават имотите си и заживяват в Гърция. Строят цели квартали за...

Българи продават имотите си и заживяват в Гърция. Строят цели квартали за нашенци в Кавала

284
Българи продават имотите си и заживяват в Гърция. Строят цели квартали за нашенци в Кавала
Гърция

Българи купуват имоти в Гърция въпреки поскъпването с около 40%. Това е предпочитана дестинация за мнозина, които искат да живеят до морето. Едно от семействата, които са решили да се преместят на Южната ни съседка, споделя, че са осъзнали мечтата си след години на почивки там.

Пандемията доведе до рязко увеличаване на цените на имотите в Северна Гърция, но това не спряло българите да инвестират в ново жилище. Имотите в региона на Кавала са особено търсени. Рибарският град Офринио привлича българи, които търсят спокойствие и красиви плажове за почивка или за постоянно жилище.

Семейство Трендафилови са един от примерите за успех в преместването. Вече трета година те живеят в своя мезонет и гостоприемството им ги помага да поддържат финансите си. За тях е изпълнение на дългогодишна мечта и начин за постигане на баланс в живота.

„Хубавото е, че можем да споделяме нашето преживяване с гостите ни и приятели”, споделят Нина и Тихомир Трендафилови. Макар и цените да са поскъпнали, те вярват, че животът на морето в Гърция е стоил усилията и инвестициите.

„Живеем за мечтите си и те ни насърчават да преследваме своите цели”, казва Нина.