Начало Новини БФС смени стадиона в Пазарджик с този в Стара Загора за Европейските...

БФС смени стадиона в Пазарджик с този в Стара Загора за Европейските квалификации за юноши през ноември

44
БФС смени стадиона в Пазарджик с този в Стара Загора за Европейските квалификации за юноши през ноември

Българският футболен съюз (БФС) смени стадиона в Пазарджик с този в Стара Загора за три от мачовете в от предстоящите Европейски квалификации за юноши до 19 години (родени 2006 г), които трябва да се проведат от 13-и до 19-и ноември.

В група 3 на първия кръг на Европейските квалификации аз юноши до 19 години участват отборите на Англия, Белгия, Литва и България. От БФС се бяха спрели на стадион „Локомотив“ в Пловдив и на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик, които да приемат шестте двубоя в групата – разпределени по три мача на терен.

Лошото състояние на стадиона в Пазарджик обаче принуди не само местния Хебър да търси постоянно къде да приема съперниците си в efbet Лига, но и постави БФС в затруднение за Европейската квалификация. Обсъден беше дори и вариант със запазването на Пазарджик като основен град, а един или два мача да се преместят в съседно Брацигово, чието съоръжение е в много добро състояние.

В крайна сметка обаче в централата са взели кардиналното решение да изберат Стара Загора, разстоянието от където до Пловдив е 100 км. Стадион „Берое“ ще приеме срещите Англия – Литва, Белгия – Литва и България – Литва. Останалите три мача ще се играят на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“.

Отборът на България е воден от селекционера Тодор Симов и през октомври изигра последните си две проверки преди началото на квалификациите. „Лъвчетата“ победиха Молдова с 4:1 в първата среща, а във втората направиха 1:1 със същия съперник.

Според регламента, за втория Елитен квалификационен кръг при юношите се класират първите два отбора от всичките 13 групи, както и най-добрият трети състав. Там към 27-те тима от първия се присъединява и Португалия – номер 1 в юношеската ранглиста, а тимовете се разпределят в нови 7 групи по 4 отбора. Мачовете от Елитния кръг ще се играят през пролетта на 2025-а година.