Начало България Борисов в Бургас: Някой трябва да дойде и да извади страната от...

Борисов в Бургас: Някой трябва да дойде и да извади страната от блатото

69
Борисов събира днес актива на ГЕРБ във Велико Търново

ГЕРБ обещава да възстанови държавата, когато външният дълг достигне определен процент от избирателите. От последните три години всичко е било подготвено – измама след измама. Борисов настоя, че оставяйки Спецов, те няма да успеят да скрият корупцията. Фалшифицират документи, поръчки и заемат креслата. Това бе изявление на Борисов по време на среща със симпатизанти в Бургас.

„Българите трябва да разберат, че след всичко, което направиха през последните три години, ще поемем амара и ще се изправим пред трудна криза”, предупреди Борисов, като спомена, че пое управлението на страната след различни кризи.

„Асен Василев е интелигентен, той знае, че хазната е празна. Той знае, че е необходимо увеличаване на данъците и има план. Някой трябва да дойде и да изтегли държавата от трудното състояние. Това може да отнеме около две години, защото е тежко. След това, като изкарат парите, отново ще тръгнат по същия път. След две години ще сме отново на същия етап. Това е тяхната стратегия. Те не се интересуват от управление, а само като опозиция в парламента. Затова всеки ден говорят за „ГЕРБ, ДПС“. Не бива да бъдем наивни”, каза Борисов.

„Трябва да помогнем на тези партии да разберат, че хората не са слепи. Дори ни разкриваха плановете си, но аз никога няма да ги споделям. Мога да разкажа много, но се налага. В момента България не знае къде отива. Нека българите разберат, че ако се осъществи тази схема, ще бъде трудно с разделена държава да се изправим пред кризата. Когато се харчи половин милиард за зимно почистване, без и една снежинка, медиите не трябва да бъдат сгаждали”, посочи той.

„Не е справедливо те да се облагодетелстват, а ние да извличаме България от кризата 3-4 пъти”, каза лидерът на ГЕРБ.