Начало Свят Безсънна нощ за Украйна. Въздушна тревога в цялата страна

Безсънна нощ за Украйна. Въздушна тревога в цялата страна

44
Безсънна нощ за Украйна. Въздушна тревога в цялата страна
Снимка: БТА

Украйна преживя поредна нощ на масивна руска атака с ракети и дронове. В повечето части на страната беше обявена въздушна тревога, съобщи БНТ.

Свидетели съобщиха за няколко взрива в околностите на украинската столица.

Киев заплаща да отговори на вчерашната атака в Полтава, при която загинаха 51 души, а над 270 бяха ранени. Сред загиналите са и военни. Това е един от най-смъртоносните руски удари от началото на конфликта.

Руският удар срещу Полтава показва жестокостта на Путин, каза представител на Белия дом, цитиран от Франс прес.

Говорителят на Съвета за национална сигурност при президентството на САЩ, Джон Кърби, подчерта, че руският смъртоносен удар срещу Полтава е ужасно напомняне за това колко жесток е Путин.

Вашингтон е ключов съюзник на Киев, осигурявайки му военна помощ на стойност десетки милиарди долари.

През своето вечерно обръщение президентът Зеленски съобщи за персонални промени в правителството и в администрацията си.

Той подчерта необходимостта от по-добро сътрудничество между правителството и регионите, особено в подготовката за предстоящия зимен период. Този етап се очертава като много тежък поради сериозните щети по енергийната система на Украйна.

„Есента е от ключово значение за Украйна. Нашите държавни институции трябва да бъдат организирани така, че страната да постигне нужните резултати. За целта трябва да укрепим определени направления, има планирани кадрови промени в правителството. Промени ще бъдат направени и в президентската администрация. Планират се и промени в фокуса на нашата външна и вътрешна политика“, сподели Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Още международни новини – четете тук