баскетбол

Ако говорим за баскетбол и качество на игра, не трябва да търсим никъде другаде, освен в НБА на САЩ. Спортът там се радва не само на високо внимание от страна на феновете, но и на доста добри инвестиции, които по един или друг начин превърнаха този спорт в една много специална и скъпа индустрия. И от нея успяхме да видим достатъчно легенди, които и до днес се смятат не просто за легенди, а за създатели на този спорт. В следващите редове ще обърнем внимание нa топ атлетите. Дори и в момента да виждаме началото на Евро 2020, не трябва да забравяме, че е наличен Бет365 бонус за спорт, с чиято помощ можем да направим прогнози и за НБА, особено след като там турнирът вече се движи в своята заключителна част. Нека се запознаем с големите имена:

Няма как да не започнем голямата класация с г-н Уилт Чембърлейн. Един от пионерите на играта и един от най-добрите играчи в историята на НБА, той може да се смята за играч точно толкова цветен, колкото и неговите прякори. Уилт се нарича „Голиат“ „Големият черпак“ и още много други. Известен е с невероятния си скок, както и фактът, че успява да отбележи около 100 точки в една игра, макар и средното изпълнение на сезон за маче е от 50.36 точки. Той е на 7-мо място в класирането по точки в историята на баскетбола, но има и още една подробност – Уилт не се е старал да чупи рекорди, забавлявал се е, при това доста добре в това отношение. Всичко е постигнато в рамките на 14 сезона и определено не можем да останем разочаровани от крайния резултат.

Майкъл Джордан продължава да е едно от свъременните имена в историята на НБА, а златните години на Чикагските бикове успяха да направят история, която едва малцина не знаят. За периода на възход Майкъл успя не само да напише една огромна история и да се превърне в господар на терена, но и 6 пъти беше поканен като MVP на НБА и точно толкова награди получи в последствие. В периода на своята кариера се намира на 5-то място НБА и успява да вземе редица трофеи, както и да бъде част от един звезден отбор. Все пак не трябва да забравяме впечатляващият дует с помощта на Денис Родман и още много други класически изяви на терена. При това в епоха, когато г-н Шакил О’Нийл също се опитваше да направи кариера и име.

Бил Ръсел инвестира около 13 години на терена и успя да се похвали като един от много съвършените играчи. Успя да помогне на Бостън да вземе около 11 пъти шампионската титла и всичко това гарантира на аудиторията една много специална и красива възможност, точно каквото бихме пожелали да видим. Наричат го министърът на защитата, този човек се превърна в един от най-непробиваемите играчи, способен да накаже всеки един за грешките му, единственият проблем и главоболие за противника в това отношение беше и фактът, че Бил винаги щеше да накаже грешките, което автоматично го превърна в най-лошият човек, когото бихте искали да срещнете на терена, но понякога и това се случва, при това цели 11 пъти.

Не е трудно да говорим за съвременни герои и винаги ще стигнем до заключението, че Леброн Джеймс наистина се смята за един от много съвременните и успешни майстори, които така или иначе биха могли да ни изненадат с доста специални възможности. В последните 18 сезона всички погледи са насочени към него и точно това ни мотивира да си мислим, че почитателите просто не могат да се разочароват от крайния резултат, освен това не е трудно да открием, че до този момент се превръща и в някаква форма на човек със свръхсили – може да лети, да се издига високо над опонентите си, с което се наложи да промени защитата на редица отбори.

Карим Абдул-Джабар е известен още като Фердинанд Луис Алкиндор Джуниър, но остава легенда в НБА с името Карим. Печели само една титла с рожденото си име и след това започва да прави история като мюсюлманин. В период 6 години успява да превърне първият си отбор – този на Милуоки около 6 пъти и след това сменя курса и заминава в Лейкърс през 1975 г. Резултатът от всичко това е един огромен успех и номинация за 6 пъти най-ценен играч на терена. В цялата си кариера – около 21 сезона – успява да отбележи сумата от 37 387 точки. С други думи той самият можеше да се справи отлично в битката, при това без никакво напрежение.

предишна статияРазвръзката в групи В и С на Евро 2020 предстои днес
следваща статияПиронкова е отново първа ракета на България при жените